MAGIC CHESS: Nak Menang Magic Chess Kena Tahu Meta; 5 Meta Padu Dari AreppTvChess

Posted by Nadzreen on Ogos 16, 2021

Hi eGGLets, minggu lepas kita dah tahu mengenai latar belakang No 1 Top Global Magic Chess iaitu AreppTvChess bagaimana dia mampu untuk berada diperingkat sekarang.

Sekiranya anda terlepas untuk artikel berkenaan jangan risau, ini link kepada artikel tersebut https://egg.network/areptvchess-fahami-semua-synergy-dan-corak-permainan-musuh-magic-chess/

Sekiranya anda adalah peminat Magic Chess, anda perlu untuk membaca artikel ini kerana pakar kita akan berkongsi berkenaan 'META' yang sangat padu untuk dipraktikan dalam permainan.

Patut lar layak untuk berada No 1 Top Global dengan cara pemikiran yang pantas dan cepat untuk membuat sesuatu tindakan.

Jom kita tengok apa META yang digunakan oleh Arep.

Untuk pengetahuan semua, untuk menentukan kemenangan permainan magic chess ini adalah meta, meta yang digunakan merupakan faktor yang besar mempengaruhi gameplay seseorang.

Cardia venom

Diantara meta yang sesuai pada patch sekarang antaranya ialah cardia venom, effect cardia adalah setiap kali wira cardia mati, salah satu wira cardia secara rawak akan mendapatkan 12% kelajuan serangan dan menerima perisai hp 12% maksima. Manakala venom pula akan meracun lawan yang Akan mengurangkan nyawa enemy 1% hingga 10% hp. Meta ini sesuai digunakan untuk menaikan rank setiap pemain.

Astro

Selain itu, meta Astro Power meta ini merupakan meta yang sesuai dimainkan oleh player yang baru ingin mempelajari magic chess. Meta Astro Power merupakan synergy yang mudah dilakukan dan sesuai digunakan untuk menaikan rank setiap pemain. Sekiranya synergy ini lengkap, 1 hero daripada hero Astro akan meningkatkan damage hingga 150% dan regen semula 80% HP Dari damage yang diterima.

Natural spirit

Combo berikutnya ialah combo Nature Spirit, combo ini akan memberikan hero yang berkaitan sinergi ini berkongsi HP. Sekiranya semakin banyak Lev 3 Dalam combo ini semakin tinggi HP keseluruhan hero Natural spirit. Combo ini sangat sesuai untuk sustain pada opening sehingga middle game kerana combo ini sangat keras pada 2 fasa ini.

Sinergi ini juga dapat mengurangkan damage Yang dikeluarkan lawan sehingga sulit untuk mati. Combo ini sesuai dimainkan dengan guardian atau weapon master.

Namun combo ini sangat lemah digunakan apabila lawan bermain combo venom, kerana nyawa hero natural spirit Akan berkurang dengan cepat, pemain perlu bijak untuk menentukan meta ini, Sekiranya ramai yang mengunakan venom, pemain tidak harus mengunakan combo ini.

Mech era + Swordman

Mech era merupakan sinergi Yang mengantikan synergi empire. Synergi ini Akan membuatkan pihak lawan Yang mengunakan mana, tidak dapat mengeluarkan skill dengan mudah. Basic attack Dari semua hero mech era Akan mengurangkan mana lawan sebanyak 35 Dan memulihkan 6 mana hero mech era. Sinergy ini sesuai digunakan bersama combo Swordman kerana sworman merupakan synergy Yang mengeluarkan damage. Sekiranya mana pihak lawan boleh discounter dengan synergi mech era, maka synergy sworman dengan mudah untuk mengeluarkan damage terhadap pihak lawan.

Mage

Mage merupakan combo yang asas yang boleh dilakukan oleh semua pemain, combo ini kuat pada endgame, Sekiranya pemain Yang mengunakan combo mage dapat bertahan pada opening Dan middle game peluang menang pada end game sangat mudah, mage merupakan combo yang mengunakan mana.

Mage boleh dicombokan dengan astro Dan Northern Vale ( NV ), Ketika Battle dimulakan, semua Hero Northern Vale memperoleh Mana yang penuh. Oleh Itu hero Nv ini Akan terus mengunakan skill.

Sekiranya pemain mempunyai item buku, dan menghidupkan astro dalam meta yang digunakan, pemain boleh menjadikan odete sebagai hyper, kerana odete mampu meratakan musuh dengan sekelip mata.

Kesimpulan

Magic chess boleh dikatakan sama seperti permainan catur biasa, pemain perlu menguasai fasa opening, middle game, dan end game. Kerana setiap fasa ini yang akan menentukan penguasaan meta seseorang yang Akan menentukan kemenangan.

Jadi untuk menjadi seorang pemain Magic Chess yang padu anda perlu mengetahui cara permainan dan meta yang bersesuaian ketika menghadapi musuh.

Sekiranya, anda mempunyai sebarang pendapat dan komen jangan segan untuk bertanya dan mungkin Arep sendiri akan menjawab persoalan anda itu nanti.

Jangan lupa untuk terus bersama dengan eGG Network untuk perkembangan terbaru berkenaan dunia eSukan.

Rocketfuel Entertainment Sdn Bhd (Tel: +603 9543 3838)
Rocketfuel Entertainment Sdn Bhd
 (Tel: +603 9543 3838)
© 2021 MEASAT BROADCAST NETWORK SYSTEMS SDN BHD. Hak cipta terpelihara
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram